Oplopende voorraden beheersen met tools van VWE Automotive

Verlies geen grip op je voorraad: essentiële tools om oplopende voorraden te beheersen

Met enkele oplossingen van VWE Automotive kun je onder meer voorkomen dat je kapitaal blijft vastzitten in onverkochte occasions en voorbij wordt gestreefd door je concurrenten. We bespreken enkele tools waarmee je weer volledige controle kunt krijgen over je voorraad.

Direct anticiperen op marktveranderingen met de VWE Occasion Manager

Als autobedrijf kun je te maken krijgen met oplopende voorraden. De VWE Occasion Manager kan dan uitkomst bieden. Deze tool voorziet je van de meest actuele data in relatie tot jouw occasionvoorraad, waarmee je dus goed kunt inspelen op de veranderende marktvraag.

De eerste functionaliteit die we willen uitlichten is de Dashboard-optie. Met deze functionaliteit blijf je volledig ‘in control’. Je meet niet alleen de belangrijke KPI’s per vestiging of merkcluster, maar ook voor de gehele dealer groep. In een visuele weergave zie je direct oude en nieuwe prestaties of trends en of er bijsturing nodig is.

KPI's managen met Dashboard functionaliteit - VWE Occasion Manager

 

(screenshot Dashboard optie binnen de VWE Occasion Manager)

Voorraadmix concurrend houden met slimme meldingen

Wil je snel en efficiënt inzicht krijgen in de occasions die aandacht vereisen? Met behulp van de Signaallijst-functionaliteit biedt de VWE Occasion Manager jou een overzichtelijk rapport om je bedrijfsvoorraad eenvoudig te beheren. Je kunt gedetailleerde informatie bekijken, zoals welke auto's langer dan 90 dagen op voorraad staan en welke een hogere óf lagere vraagprijs hebben dan de VWE Marktprijs, zodat jouw ideale voorraadmix concurrerend blijft. En als er occasions uit je huidige voorraad nog niet online zijn geadverteerd, ontvang je daar direct een melding van.

Signaallijst om je voorraadmix concurrend te houden - VWE Automotive

(screenshot Signaallijst optie binnen de VWE Occasion Manager)

Maximale exposure voor je occasions

Een andere tool die we je niet willen onthouden, is de VWE Advertentiemanager binnen Mijn VWE. Staan er bepaalde occasions nog niet op online portalen? Dan kun je deze auto’s eenvoudig online plaatsen met behulp van de VWE Advertentiemanager. Vanuit één systeem kun je ze op je eigen website én op verschillende gerenommeerde online platformen zoals Marktplaats, Autoscout24, Autotrack of Gaspedaal.nl adverteren. En als je echt wilt opvallen en boven de concurrentie wilt uitsteken, biedt de VWE Advertentiemanager je de mogelijkheid om een pakkende advertentietitel, een opvallende tekst, deeplinks, foto's of video's te plaatsen voor maximale exposure.

Meer weten?

Neem contact met ons op als je meer wil weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Neem contact op

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op