E-Milieusticker Duitsland

Let wel, deze sticker vervangt de groene sticker niet, het is een extra sticker die op de achteruit geplakt dient te worden.

e-mileusticker duitsland

Voordelen

Lees de beschrijving goed door voordat je een Duitse E-plakette aanschaft

Een blauwe sticker vervangt niet de groene, je moet beide hebben

Levertijd is ca. 5 werkdagen

Waarom is er een E-plakette?

De Duitse overheid probeert al een aantal jaren de luchtkwaliteit in de Duitse steden te verhogen. Om dit doel extra kracht bij te zetten, heeft de Duitse overheid bepaald dat (elektrische, plug-in hybride en waterstof) voertuigen met een lage Co2 uitstoot een aantal privileges genieten. Om van deze privileges gebruik te kunnen maken, dient een voertuig te zijn voorzien van ofwel een E-kennzeichnen voor Duitse voertuigen of een E-plakette voor voertuigen met een buitenlands kenteken. Let wel, deze sticker vervangt de groene sticker niet, het is een extra sticker die op de achteruit geplakt dient te worden.

 

Wat zijn de voordelen van een E-plakette?

De voordelen van de E-plakette zijn decentraal geregeld, wat betekent dat elke gemeente binnen Duitsland zelf mag bepalen welke voordelen er zijn aan de E-plakette.

 

De belangrijkste voordelen zijn o.a.:

– Gratis parkeren bij het laden of voor een bepaald aantal uren
– Gebruik van busbanen/blue lanes (waar aangegeven)
– 1 richtingsverkeer geldt bij een aantal straten niet voor voertuigen met een E-plakette

De ADAC heeft een webpagina (https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/elektromobilitaet/info/vorteile-elektroauto-stadt/) ingericht met daarop een aantal Duitse steden en de voordelen die deze steden bieden aan voertuigen met een E-plakette.

Niet goed geld terug garantie; Indien je aanvraag niet voldoet aan de gestelde eis, en wordt afgekeurd door de Duitse overheid. Zullen wij het aankoopbedrag storneren.

 

Do you have questions?
We are here to help you.

We try to answer your question as quickly as possible.

Contact us