Milieusticker Frankrijk

Sinds 1 juli 2016 is in het in veel Franse steden verplicht om een ‘Vignette Crit’Air’ voor jouw voertuig te hebben.

mileusticker frankrijk

Voordelen

24/7 online bestellen

Snel en veilig betalen via iDeal

Nederlandstalige klantenservice

Onderdeel van VWE Automotive

Waarom een milieusticker Frankrijk nodig?

Sinds 1 juli 2016 is in het in veel Franse steden verplicht om een ‘Vignette Crit’Air’ voor jouw voertuig te hebben. Met de invoer van deze Franse milieusticker wil de Franse overheid oude en meestal vervuilende auto’s en andere voertuigen uit de Franse steden weren. Het gaat dan om oudere voertuigen die veel fijnstof en andere schadelijke stoffen uitstoten. Heb je géén milieusticker, dan riskeer je een boete van minimaal €68!

Franse Milieusticker bestellen

De Vignette Crit’Air is eenvoudig online aan te vragen via deze website voor slechts €19,95. Dit is inclusief  verzendkosten, onze aanvraagservice en de Franse milieusticker ter waarde van €4,21. Afrekenen kan door betaling via iDeal. Houd tijdens het bestellen je kentekenbewijs bij de hand.

Aanvraagservice

Met onze aanvraagservice bestel je de Franse milieusticker eenvoudig, gewoon in het Nederlands en zonder verplichte creditcardbetaling. Wij dienen de aanvraag in bij de Franse overheid en je hebt binnen circa 4 weken de milieusticker in huis. In drukkere periodes kan de levertijd tot wel zes weken duren. Wij hebben helaas géén invloed op de daadwerkelijke levertijd vanuit Frankrijk.

Hoe werkt het?

Na jouw aanvraag ontvangen wij van het Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire een elektronische factuur van onze aanvraag. Vrijwel direct na binnenkomst sturen wij dit document naar je door. Controleer ook de spam-map van je mailbox. Deze mail is tevens het bewijs dat de milieusticker daadwerkelijk verstrekt wordt.

Verschillende kleuren stickers

De Franse milieusticker is rond en bestaat in zes verschillende kleuren. Per kenteken wordt slechts één kleur raamsticker verstrekt en is geldig in alle milieuzones. Welke kleur sticker je krijgt toegewezen wordt bepaald door het type voertuig (camper, auto, motor, bromfiets e.d.), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig. Een motor stoot minder schadelijke fijnstof uit dan een vrachtwagen. Ook de leeftijd van het voertuig speelt soms een rol.

Let op: Er zijn twee verschillende types zone: een permanente Zone à circulation restreinte (ZCR), zoals in de binnenstad van Parijs, en een tijdelijke Zone de protection de l’air (ZPA). Die kan worden ingesteld in het geval van langdurige of extreme luchtvervuiling. Voor een tijdelijke milieuzone heb je alleen een geldige sticker nodig als er sprake is van (langdurige) extreme luchtvervuiling. Wil je weten of er een tijdelijk milieuzone is ingesteld of ophanden is, kijk dan op de website van Atmo-France.

Waar plak je de milieusticker?

Rechtsonderaan de binnenkant van je voorruit, gezien vanuit de positie van de bestuurder. Zijn er op deze plek ook andere stickers bevestigd, dan kun je de milieusticker erboven plakken. Zie ook deze instructievideo op de website van de Franse overheid.

Do you have questions?
We are here to help you.

We try to answer your question as quickly as possible.

Contact us